понедељак, 27. фебруар 2017.

Snicli na italijanski nacin.


Snicli na italijanski nacin,vkusno domasno jadenje so sos od senf, i sos od domati i kromid.Kako glavno jadenje navistina so poseben vkus.



Sostojki:
-800g svinsko meso od but za snicli
-sol,melen crn biber,brasno
-melen crven piper
-2 glavici kromid
-1 fildzan od 200ml sos od domati
-1 lazica senf
-1/2 casa belo vino
-supa od kocka ili voda
-susen magdonos
-vegeta po vkus
-maslo -ili mast

Podgotovka:
Meso od but se sece na ednakvi snicli,sekoja snicla se posoluva,so sol i crn biber,se dodava i vegeta.
Se ostavat da odstojat maku,a potoa se prpelaat vo brasno od dvete strani.



I se przat vo zagreano maslo, isto taka od dvete strani.
Se vadat snicli od tigan i redat vo pekac kade sto ce se pecat.
Vo tigan so maslo se dodava iscisten i na parcinja isecen kromid.
Se dodava po potreba uste maslo,i malku voda da se dinsta kromidotokolu 5 min.
Potoa se dodava senf i crven melen piper,i sos od domati.



Vo drug sad se stava voda so edna kocka za supa 500ml po potreba se doleva uste.
I so taa zovriena voda se prelevat snicli kolku da gi pokrie voda.
Se dodava i belo vino.magdonos i se zacinuva po vkus.
Rerna se zagreva i na 200C ,se stavat snicli, i gi peceme okolu 45 min.
Gotovi snicli se posluzuvat so mesani i varen zelencuk, i sezonska sveza salata.Kako glavno jadenje ili semeen rucek-lunch.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Istaknuti recept.

Bombici so biskviti i zele bomboni./Bomblets are biscuits and jelly candies.

Jedna moja varijanta domasni sitni kolaci,a ednostavni za podgotovka.Mene mi se dopadja i vkusot i izgledot.Sigurno ste vo potraga po nesto ...

Читаоци

Архива чланака

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Google+ Followers

Posetioci u realno vreme.

Укупно приказа странице

Content.ad - Widget 3